Se sliši čudno? Pa ni! Tradicionalno pravilo pravi, da so za uživanje školjk najboljši meseci z “R” v imenu – torej tisti od septembra do aprila.
Takrat hladnejše morje zmanjša tveganje za povečane količine alg in bakterij, ki se pogosteje pojavijo poleti. V mesecih brez “R” (maj, junij, julij, avgust) zato priporočamo malce previdnosti!
AMPAK…dobra novica je, da danes školjke iz nadzorovanih gojišč v Piranskem in Strunjanskem zalivu spremljajo strokovnjaki, zato so te školjke VARNE za uživanje tudi v poletnih mesecih. Redno preverjanje kakovosti vode in vsebnosti biotoksinov omogoča brezskrbno uživanje školjk skozi vse leto!
Z nakupom lokalnih školjk podpirate tudi trajnostno pridelavo, ki je ključni cilj Strategije lokalnega razvoja LASR Feral. S tem skrbimo za čista morja, okusne morske dobrote in ohranjanje naše bogate obalne dediščine!