Maščobna sestava ribjega mesa je povezana z vsebnostjo vode in sezono. 𝐏𝐮𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐢𝐛𝐞, kot je 𝐨𝐬𝐥𝐢č, vsebujejo več vode (74–80 %), medtem ko bolj 𝐦𝐚𝐬𝐭𝐧𝐞 𝐫𝐢𝐛𝐞, kot so 𝐬𝐚𝐫𝐝𝐞𝐥𝐞 ali 𝐛𝐫𝐚𝐧𝐜𝐢𝐧, vsebujejo manj vode (64–72 %).
Zanimivo je tudi, da se odstotek maščob v ribah skozi leto spreminja. Na primer, pri 𝐬𝐤𝐮š𝐚𝐡 je v začetku junija (v času drstenja) vsebnost maščob le 5 % telesne mase, avgusta pa naraste na kar 35 %!
𝐏𝐨𝐯𝐩𝐫𝐞č𝐧𝐚 𝐡𝐫𝐚𝐧𝐢𝐥𝐧𝐚 𝐯𝐫𝐞𝐝𝐧𝐨𝐬𝐭 𝐢𝐳𝐛𝐫𝐚𝐧𝐢𝐡 𝐫𝐢𝐛 𝐢𝐳 𝐉𝐚𝐝𝐫𝐚𝐧𝐬𝐤𝐞𝐠𝐚 𝐦𝐨𝐫𝐣𝐚 (𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐢𝐣𝐚) 𝐧𝐚 𝟏𝟎𝟎 𝐠:





Ribe niso le okusne, ampak so tudi bogate z vitamini in minerali. Na primer, 𝐬𝐚𝐫𝐝𝐞𝐥𝐞 vsebujejo kar 𝟐𝟐𝟎 % 𝐩𝐫𝐢𝐩𝐨𝐫𝐨č𝐞𝐧𝐞 𝐝𝐧𝐞𝐯𝐧𝐞 𝐯𝐫𝐞𝐝𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 𝐯𝐢𝐭𝐚𝐦𝐢𝐧𝐚 𝐃 in 𝟒𝟕 % 𝐤𝐚𝐥𝐜𝐢𝐣𝐚 𝐧𝐚 𝟏𝟎𝟎 𝐠!
Pri LASR Feral podpiramo trajnostno uživanje sezonsko ulovljenih rib iz Jadranskega morja, ki so zdrav vir beljakovin in omega-3 maščobnih kislin, hkrati pa prispevajo k ohranjanju našega morskega ekosistema.